Volledig scherm
Het spandoek voor Fernando Ricksen in het Philips Stadion © Rik Elfrink / ED

Philips Stadion applaudisseert voor Fernando Ricksen

Tijdens het duel tussen PSV en Sporting Lissabon klapte het publiek in het Philips Stadion een minuut voor de deze week overleden Fernando Ricksen.

In de 43ste minuut gingen de handen op elkaar voor de oud-international, die op 43-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van de ziekte ALS. Daarnaast hing er ook een spandoek met ‘Rust zacht Fernando’ aan de oostzijde van het Philips Stadion.

Trainer Mark van Bommel was tijdens de minuut met applaus zichtbaar geëmotioneerd. Samen met Ricksen speelde hij bij Fortuna en het Nederlands elftal. 

  1. PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie
    PREMIUM
    ANALYSE

    PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie

    Het is ongekend onrustig bij PSV. Een zondag met on-Eindhovense taferelen zal deze week nog een tijd nadreunen in het Philips Stadion. Door de verslechterde resultaten en het eerdere ontslag van clubicoon en trainer Mark van Bommel is de druk op de directie van PSV nóg groter geworden. Supporters riepen in en na het thuisduel met FC Twente opnieuw om het vertrek van technisch manager John de Jong en ook algemeen directeur Toon Gerbrands moest er weer aan geloven.