‘Profeet’ Fred van der Hoorn verwacht dat titelstrijd na zondag weer helemaal open ligt: ‘Ajax wint van PSV’

PROFEET VAN DE WEEKElke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Fred van der Hoorn. Hij speelde 19 jaar betaald voetbal in binnen- en buitenland, was vijftien jaar technisch directeur bij FC Den Bosch en is nu al een aantal jaar sportmakelaar.

Van ‘zijn’ FC Den Bosch verwacht hij als hij eerlijk is geen overwinning op FC Twente. ,,Twente gaat waarschijnlijk kampioen worden. Ik hoop wel dat die blauw-witten weer wat puntjes gaan pakken. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat FC Twente gaat winnen, maar ik zet hem op een gelijkspelletje.”

Van der Hoorn denkt dat TOP Oss te sterk zal zijn voor Jong AZ, ook RKC pakt volgens hem de volle buit. ,,Jong PSV-RKC, leuk potje eigenlijk wel. Ik verwacht dat RKC aan het langste eind zal trekken.”

Spanning in de eredivisie

Van der Hoorn gelooft dat de titelstrijd in de eredivisie na zondag weer helemaal open ligt. Hij voorspelt namelijk dat de kraker in de eredivisie tussen Ajax en PSV wordt gewonnen door de Amsterdammers. Willem II speelt als het aan hem ligt gelijk tegen Fortuna Sittard. ,,Willem II doet het goed onder leiding van Adrie Koster, ze zijn bekerfinalist. Daar zullen ze toch wel een beetje mee bezig zijn denk ik, dus ik denk een gelijkspel.”

De voorspellingen van Fred van der Hoorn:

FC Twente - FC Den Bosch: 3
Helmond Sport - Roda JC: 2
Telstar - FC Eindhoven: 1
TOP Oss - Jong AZ: 1
Jong PSV - RKC: 2
FC Utrecht - Feyenoord: 3
Willem II - Fortuna Sittard: 3
NAC - VVV-Venlo: 1
Ajax - PSV: 1

Volledig scherm
Fred van der Hoorn als Profeet van de Week. © BD