Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel. © BSR Agency

PSV alleen bij zege op Sporting van niks afhankelijk

Het kan nog een hels karwei voor PSV worden om zich te plaatsen bij de laatste 32 voor Europa. Als LASK Linz bij Rosenborg wint, kan zelfs nog een salonremise PSV nekken.

Niet alleen in de eredivisie, maar ook in Europees verband heeft PSV zich aardig in de nesten gewerkt. Na het sterke begin in de Europa League-poule heeft PSV alleen bij winst tegen Sporting Portugal alles in eigen hand en overwintert de ploeg van Mark van Bommel normaal gesproken. Verlies in Lissabon kan direct fataal zijn, tenzij Rosenborg in Trondheim de helpende hand toesteekt. Dan nog blijft het tijdens de internationale campagne van dit seizoen waarschijnlijk een dubbeltje op zijn kant voor PSV. Een overzicht van de scenario’s.

  1. De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis
    PREMIUM

    De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis

    Crisis? Welke crisis? Wanneer PSV-trainer Mark van Bommel na een nieuw echec in Emmen zijn verhaal over zijn ploeg doet, is de urgentie niet of nauwelijks voelbaar bij zijn woorden. Nou ja, soms een klein beetje dan. Als het gaat om de Europese uitwedstrijden tegen LASK Linz (4-1 verlies, red.) en Sporting Portugal (4-0 verlies, red.) erkent hij dat het ‘ronduit slecht’ was wat PSV daar liet zien. ,,Op een aantal fases na.”