Volledig scherm
PREMIUM
Frustraties bij spelers van FC Emmen - PSV na een overtreding van Glenn Bijl. © BSR Agency

PSV bezig aan lange lijdensweg, Van Bommel steeds dieper in de problemen

PSV heeft opnieuw punten laten liggen in de competitie en stapelt tegenslag op tegenslag. Trainer Mark van Bommel komt steeds zwaarder onder vuur te liggen.

PSV blijft tobben en heeft voor de zesde keer op rij in een uitwedstrijd punten verloren. Tegen FC Emmen kwam de ploeg van Mark van Bommel niet verder dan een gelijkspel (1-1) en daardoor is de achterstand in de eredivisie op Ajax en AZ nog verder opgelopen. PSV kan met dertien punten achterstand inmiddels definitief een kruis zetten door de laatste titelaspiraties. De dramatische eerste seizoenshelft van PSV betekent ook dat een tweede plek en daarmee de Champions League-voorronde in gevaar lijkt te komen. Voor aanvang van het seizoen sprak de club nog uit de aansluiting met de top-32 definitief te willen maken, omdat er belangrijke veranderingen op til kunnen zijn in internationaal verband.

  1. De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis
    PREMIUM

    De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis

    Crisis? Welke crisis? Wanneer PSV-trainer Mark van Bommel na een nieuw echec in Emmen zijn verhaal over zijn ploeg doet, is de urgentie niet of nauwelijks voelbaar bij zijn woorden. Nou ja, soms een klein beetje dan. Als het gaat om de Europese uitwedstrijden tegen LASK Linz (4-1 verlies, red.) en Sporting Portugal (4-0 verlies, red.) erkent hij dat het ‘ronduit slecht’ was wat PSV daar liet zien. ,,Op een aantal fases na.”