Volledig scherm
Patrick van Aanholt (rechts) in duel met Newcastle United-speler Javier Manquillo. © BSR Agency

PSV biedt ruim 7 miljoen euro op linksback Patrick van Aanholt uit Den Bosch

PSV schakelt na de bijna afgeronde transfer van Steven Bergwijn snel door en heeft een bod van ruim 7 miljoen euro gedaan op Patrick van Aanholt  (29). De linksback uit Den Bosch is topkandidaat om de Eindhovense club per direct te versterken, al houdt PSV ook de lijn naar Ricardo Rodríguez nog altijd open. Van Aanholt wil heel graag terug naar PSV en hoopt dat zijn huidige club Crystal Palace en de Eindhovenaren tot een vergelijk komen. 

De verwachting is dat PSV qua salaris hoog in de boom moet gaan zitten voor de oud-jeugdspeler, maar daarop zal het waarschijnlijk niet afketsen. Op dit moment heeft Crystal Palace nog geen vervanger kunnen halen en daarom willen de Britten nog meer dan tien miljoen euro ontvangen. De zaakwaarnemer van Van Aanholt gaat vandaag met alle partijen om tafel en hoopt dan te horen of de huidige club van Van Aanholt wil meewerken. 

De Premier League-club hoopt meer uit de situatie te halen dan PSV heeft geboden en heeft dus nog geen ‘yes’ gezegd tegen PSV en Van Aanholt, die in Engeland nog een contract tot midden 2021 heeft. PSV hoopt dat er binnen 24 uur duidelijkheid komt en kan anders weer doorschakelen naar Rodríguez. 

Verleden bij PSV

Van Aanholt, opgeleid bij OSC’45 en FC Den Bosch, speelde tussen 2005 en 2007 al bij PSV gespeeld en komt uit de lichting met onder meer doelman Jeroen Zoet. Hij vertrok al op zijn zestiende naar Chelsea en bouwde een fraaie carrière op. Inmiddels is hij 10-voudig international. 

  1. Sam Lammers is de nieuwe nummer een op het penaltylijstje van PSV: ‘Heel blij met deze pot’

    Sam Lammers is de nieuwe nummer een op het penalty­lijst­je van PSV: ‘Heel blij met deze pot’

    Spits Sam Lammers stond bovenaan op het penaltylijstje bij PSV en was tegen ADO Den Haag vanaf elf meter trefzeker. ADO-keeper Luuk Koopmans was nog dichtbij een redding, maar tot genoegen van Lammers leverde zijn inzet een treffer op. ,,Het maakt niet uit hoe hij erin gaat, als hij er maar ingaat”, zei een blije Lammers na afloop van de 0-3 zege van PSV in Den Haag. Hij, Ryan Thomas en Cody Gakpo scoorden.