Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
1
  • Steven Bergwijn 65'
  • Luuk de Jong 73'
  • Delano Burgzorg 26'

PSV boekt magere overwinning en moet hopen op Amsterdamse ketser

PSV heeft in eigen huis na een zwaar eerste uur alsnog een 2-1 overwinning geboekt op degradatiekandidaat De Graafschap. De ploeg kreeg in de hele wedstrijd een serie kansen om van te duizelen, maar desondanks was De Graafschap de eerste formatie die doel wist te treffen. Na balverlies van Pablo Rosario kon De Graafschap overnemen en wist de ploeg via Delano Burgzorg te scoren. Hij knikte een voorzet van Leeroy Owusu binnen.

Het was het startsein voor een offensief van PSV, waarbij onder anderen Luuk de Jong, Steven Bergwijn en Hirving Lozano opgelegde kansen kregen. Vooral Lozano en De Jong hadden eerder moeten scoren voor PSV, dat pas na ruim een uur langszij kwam tegen de Achterhoekers. Mede dankzij goed keeperswerk van Nigel Bertrams bleef het heel lang 0-1. 

Penalty

Hirving Lozano kreeg een penalty van scheidsrechter Lindhout en die leek terecht omdat de Mexicaan in het strafschopgebied van De Graafschap werd getoucheerd. Bergwijn scoorde zonder problemen en voor PSV was de 1-1 een moment om nog eens aan te zetten. Na bijna vijf kwartier loonde dat en wist Luuk de Jong de 2-1 te maken, met zijn 26ste goal van het seizoen. Hij heeft daarmee zijn recordproductie van het seizoen 2015-2016 geëvenaard.

Bij de 2-1 bleef het en De Graafschap kreeg nog kansen om de gelijkmaker te maken, maar kwam niet tot de gelijkmaker. PSV blijft door de magere overwinning samen aan kop met Ajax, dat een fors beter doelsaldo dan de Eindhovenaren heeft. Beide ploegen hebben 74 punten en komen zonder puntenverlies op 86 uit. Het lijkt voor PSV onmogelijk om op doelsaldo het verschil nog te maken, omdat de Eindhovenaren dan de laatste 4 duels liefst 13 goals moeten inlopen.