Volledig scherm
Marco van Ginkel en Luuk de Jong. © Joep Leenen

PSV-captain Van Ginkel neemt defibrillator in gebruik in woonplaats van videoanalist Wim Rip

PSV geeft woensdagmiddag opnieuw aandacht aan het belang van de zogeheten AED (automatische externe defibrillator), waarmee mensen met een hartstilstand gered kunnen worden. 

Bij de eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en PSV benadrukten zowel de Rotterdammers als de Eindhovenaren onlangs bij de aftrap al het belang van een goede verspreiding van defibrillatoren. 

De selectie van PSV krijgt dinsdagmiddag een reanimatiecursus. Daarnaast zal aanvoerder Marco van Ginkel in Wageningen een defibrillator officieel in gebruik nemen. Wageningen is de woonplaats van PSV-videoanalist Wim Rip, die in december tijdens FC Groningen-PSV een hartstilstand kreeg. Ook Rip is aanwezig. Hij revalideert momenteel en dat verloopt goed, zo laat PSV weten. 

Producent van medische apparatuur en PSV-sponsor Philips lanceerde woensdagmorgen een persbericht bij de actie en wijst erop dat lokale gemeenschappen via de website buurtaed.nl samen voor een defibrillator kunnen sparen. Zo is ook de AED in Wageningen gefinancierd, waarbij het ongeval van Rip de doorslag gaf om door te pakken. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV is de productiefste ploeg van heel Europa

    PSV is de productief­ste ploeg van heel Europa

    PSV is op dit moment de meest productieve ploeg van heel Europa. Na vijftien speelrondes in de eredivsie heeft de ploeg van Mark van Bommel 53 keer gescoord. Dat is weliswaar net zoveel als Young Boys in Zwitserland, maar die ploeg was al 17 keer in competitieverband actief. Ook Rode Ster Belgrado kwam in Servië tot 53 goals, in 20 competitieduels. Maribor kwam in Slovenië tot 55 treffers, maar had daar 19 duels voor nodig. Het gemiddelde ligt dus onder de 3 goals per duel.