Mart van den Heuvel.
Volledig scherm
Mart van den Heuvel. © BSR Agency

PSV-clubicoon Mart van den Heuvel treedt terug als teammanager, Bas Roorda opvolger

Mart van den Heuvel treedt na dit seizoen na goed overleg terug als teammanager bij PSV. De 66-jarige PSV-icoon is al zo'n veertig jaar aan de A-selectie van de Eindhovense club verbonden, waarvan de laatste elf jaar als teammanager. Van den Heuvel wordt na dit seizoen opgevolgd door Bas Roorda, die nu nog werkzaam is bij FC Groningen. 

Van den Heuvel blijft bij PSV betrokken en zal zich op het gebied van ‘player care’ inzetten voor de club. In de praktijk betekent dit dat hij spelers van PSV en hun families ondersteunt waar dat nodig kan zijn. Daarnaast zal hij regelmatig meegaan naar (internationale) wedstrijden, omdat Van den Heuvel in binnen- en buitenland grote bekendheid geniet in de voetballerij. 

Bij PSV vindt momenteel een aantal grote veranderingen plaats in de staf. Deze zijn niet afgedwongen door Roger Schmidt, die met Jörn Wolf wel een assistent meeneemt. PSV stelt de rest van de technische staf samen. Van den Heuvel bereikt komende maand de pensioengerechtigde leeftijd en partijen hebben in gezamenlijkheid voor deze oplossing gekozen. 

  1. Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisakkoord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisak­koord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Mohamed Ihattaren heeft in een vlog van Youtuber Brahim Lakhal gereageerd op het onlangs gesloten salarisakkoord bij PSV. De hele spelersgroep moet het de komende periode met minder loon doen. ,,Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen met fans. Als dat ten koste gaat van een beetje salaris, dan ga ik daar zeker mee akkoord. Mij maakt het niet zoveel uit”, zo gaf de 18-jarige middenvelder aan.