Toon Gerbrands
Volledig scherm
Toon Gerbrands © BSR Agency

PSV-directeur Toon Gerbrands: ‘Onverantwoord om eredivisie uit te spelen’

PSV heeft de KNVB geadviseerd om eredivisieseizoen 2019-2020 niet uit te spelen. Dat heeft algemeen directeur Toon Gerbrands bevestigd. 

,,Voetbal heeft geen prioriteit meer nu”, vindt de directeur. ,,Ten eerste willen we dit omwille van de volksgezondheid. Dat is het allerbelangrijkste. Wij zitten in de regio die het hardste is getroffen. Bijna iedereen kent wel iemand die ziek is, ziek is geweest of overleden is. Daarnaast zijn we van mening dat doorspelen in de zomer niet haalbaar is.” Er zijn tal van te beantwoorden vraagstukken, zo geeft hij aan. 

PSV hoopt dat door de KNVB opvolging wordt gegeven aan het advies. Als het wordt overgenomen, betekent het normaal gesproken dat de club vierde is geworden en volgend seizoen uitkomt in de derde voorronde van de Europa League. 

  1. Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisakkoord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisak­koord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Mohamed Ihattaren heeft in een vlog van Youtuber Brahim Lakhal gereageerd op het onlangs gesloten salarisakkoord bij PSV. De hele spelersgroep moet het de komende periode met minder loon doen. ,,Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen met fans. Als dat ten koste gaat van een beetje salaris, dan ga ik daar zeker mee akkoord. Mij maakt het niet zoveel uit”, zo gaf de 18-jarige middenvelder aan.