Volledig scherm
PREMIUM
Mogelijk kiest Mark van Bommel tegen Vitesse weer voor Jorrit Hendrix © BSR/SOCCRATES

PSV dit seizoen onverstoorbaar én vaker onvoorspelbaar: ‘Voor tegenstanders niet altijd fijn’

Vorig jaar was ‘onverstoorbaarheid’ het woord dat Mark van Bommel vaak aan zijn elftal koppelde. Nu is de ploeg ook vaker onvoorspelbaar voor de buitenwacht.

Wie vorig jaar rond deze tijd het opstellingsbriefje van PSV moest inleveren, kon maandenlang bijna op de automatische piloot werken. Mark van Bommel startte in de eredivisie met dertien overwinningen op rij en er was, blessures uitgezonderd, ogenschijnlijk weinig reden om iets te wisselen. Van Bommel werd op een gegeven moment zelfs ‘mister onverstoorbaar’, omdat er zo weinig leek te veranderen bij PSV en hij dat woord keer op keer in zijn persconferenties gebruikte. Dit seizoen kan het wel­eens anders worden, zo vermoedt de trainer voorafgaand aan het tweede wedstrijdblok van het voetbaljaar. ,,De selectie is beter dan vorig jaar”, vindt Van Bommel. ,,Het niveau binnen de groep zit heel dicht bij elkaar.”

  1. PSV zoekt naar manier om Ricardo Rodríguez alsnog te kunnen inlijven

    PSV zoekt naar manier om Ricardo Rodríguez alsnog te kunnen inlijven

    PSV is zeker nog niet van plan om de komst van Ricardo Rodríguez al op te geven. De club zoekt op dit moment samen met AC Milan nog altijd naar structuren om hem te kunnen betalen en probeert gas te geven. Met de Italianen komt de Eindhovense club er normaal gesproken wel uit en een huurtransactie voor de rest van dit seizoen is een van de opties. Of er meer in het vat zit, is nog niet te zeggen. PSV is daar wel toe bereid, maar ook hier geldt dat de salarisverplichtingen van de speler een belangrijk issue zijn.