Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel en Erik ten Hag, coaches van respectievelijk PSV en Ajax. © BSR Agency

PSV en Ajax: clubs die elkaar moeilijk verdragen, maar elkaar nodig hebben

PSV-Ajax is dé wedstrijd van het jaar in Eindhoven. Geen club die in en rondom het Philips Stadion zoveel weerstand oproept als de recordkampioen. Aversie met diepe historische wortels, voortkomend uit tal van sentimenten. 

Andersom is de prikkeling minder fel en is een van de twee uitvoeringen van De Klassieker voor velen nog altijd hét duel van het seizoen. Een wedstrijd van naam en met een grote geschiedenis, maar allang niet meer de geheide seizoenstopper. Hele generaties in ons land zijn inmiddels opgegroeid met de wetenschap dat Ajax en PSV meestal de dienst uitmaken in de eredivisie. Feyenoord fietst er een enkele keer tussendoor en heel soms staat een andere club met meestal wat tijdelijke wind in de rug kortstondig op. 

  1. PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie
    PREMIUM
    ANALYSE

    PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie

    Het is ongekend onrustig bij PSV. Een zondag met on-Eindhovense taferelen zal deze week nog een tijd nadreunen in het Philips Stadion. Door de verslechterde resultaten en het eerdere ontslag van clubicoon en trainer Mark van Bommel is de druk op de directie van PSV nóg groter geworden. Supporters riepen in en na het thuisduel met FC Twente opnieuw om het vertrek van technisch manager John de Jong en ook algemeen directeur Toon Gerbrands moest er weer aan geloven.