PSV’er Daniel Schwaab na afgang in Linz: ‘We zijn diep gevallen’

VIDEOVoor Daniel Schwaab (31) zijn het de minst leuke weken in zijn PSV-periode. De oorwassing tegen Linz (4-1 nederlaag) kon er ook nog wel bij. ,,We zijn zeker diep gevallen, maar het helpt niet om de koppies omlaag te houden, we moeten opstaan en ervoor zorgen dat we zondag wel weer winnen.”

Dat het niet altijd meevalt om zo positief mogelijk vooruit te kijken, erkende Schwaab zelf ook. PSV krijgt klap na klap en ging voor de derde keer in korte tijd met flinke cijfers onderuit. Ook tegen FC Utrecht (3-0 nederlaag) en AZ (0-4) vielen de goals makkelijk. Tegen Linz was het hetzelfde verhaal. ,,We verdedigen gewoon heel matig. In de eerste helft speelden we ook niet geweldig, maar hielden we wel stand. Na rust krijgen we de 1-1 tegen en dan hebben wij op dit moment niet het vertrouwen dat we zeggen: ‘We gaan gewoon verder.’”, constateert Schwaab.

Met VfB Stuttgart beleefde hij ook zware tijden, dus de Duitser weet wat er in dit soort situaties gevraagd wordt. Hij voelt ook de druk om verantwoordelijkheid te nemen, gaf hij aan in de catacomben van het Linzer Stadion. ,,Ik ben teruggekomen omdat PSV hulp nodig had en omdat ik ook graag wil helpen. We moeten nu heel eerlijk tegen elkaar zijn en zeggen wat er misgaat. Het is echt moeilijk, maar we moeten zondag van Willem II winnen.”

Volledig scherm
Daniel Schwaab verlaat teleurgesteld het veld in Linz. © BSR Agency