Volledig scherm
Género Zeefuik maakte begin 2011 de winnende treffer voor PSV tegen Willem II. Inmiddels is hij na een avontuur bij FC Emmen al een jaar clubloos. © PICS UNITED

PSV gaf sinds 2000 in het Philips Stadion geen punt meer af tegen Willem II

PSV verspeelt in Tilburg met regelmaat punten in de eredivisie, maar in Eindhoven pakt de ploeg doorgaans de volle mep. Willem II wacht al sinds het jaar 2000 op het eerste punt in het Philips Stadion en verliet Eindhoven daarna al vijftien keer met niets. 

Alleen FC Utrecht ging de laatste decennia in de eredivisie nog vaker met een nederlaag weg uit Zuidoost-Brabant: 23 keer op rij al inmiddels. Een 2-2 gelijkspel op 5 september 2000 is het laatste resultaat dat Willem II in de eredivisie in Eindhoven iets opleverde. Onder meer in 2011 en 2012 waren de Tilburgers er dichtbij, maar trok PSV in de slotfase de zaken nog recht. De winnende treffer van Género Zeefuik viel diep in blessuretijd. 

PSV verloor eerder dit jaar met liefst 5-0 in Tilburg en in de kampioensrace met Ajax een knal. Daarna herstelde het team van Phillip Cocu zich en was de landstitel alsnog snel een feit. 

  1. Bezoek PSV-sterren zorgt voor gekte bij TSC in Oosterhout: ‘We verwachten vierduizend man’

    Bezoek PS­V-ster­ren zorgt voor gekte bij TSC in Oosterhout: ‘We verwachten vierdui­zend man’

    Mark van Bommel, Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Ibrahim Afellay. TSC maakt zich op voor een bijzondere avond. Vrijdag zal namelijk PSV, met alle ‘sterren’ in de gelederen, op bezoek komen in Oosterhout. Niet voor een onderlinge confrontatie met de kersverse tweedeklasser. Wel om het sportpark te verblijden met een oefenduel met het Griekse Aris Saloniki. Er komt veel bij kijken, om de topclub te mogen ontvangen.