Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel en Toon Gerbrands. © Soccrates/BSR Agency

PSV geeft hoofddoel al op en richt zich op tweede plek en bekertoernooi

De leiding van PSV heeft in de titelstrijd de handdoek geworpen en de club richt zich nu zoals verwacht op de tweede plek in de eredivisie en het bekertoernooi. 

PSV heeft gisteren bij monde van algemeen directeur Toon Gerbrands het seizoen grotendeels opgegeven. De tweede plek en het bekertoernooi zijn nog haalbare sportieve doelen in het huidige voetbaljaar, waarin de club om de titel had willen meespelen en Europees wilde overwinteren. In een week of zes zijn die ambities verkwanseld. Trainer Mark van Bommel blijft voorlopig aan, maar balanceert inmiddels op een dun koordje en er worden acuut resultaten verlangd om uit de misère te geraken. 

  1. PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie
    PREMIUM
    ANALYSE

    PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie

    Het is ongekend onrustig bij PSV. Een zondag met on-Eindhovense taferelen zal deze week nog een tijd nadreunen in het Philips Stadion. Door de verslechterde resultaten en het eerdere ontslag van clubicoon en trainer Mark van Bommel is de druk op de directie van PSV nóg groter geworden. Supporters riepen in en na het thuisduel met FC Twente opnieuw om het vertrek van technisch manager John de Jong en ook algemeen directeur Toon Gerbrands moest er weer aan geloven.