Ihattaren maakte z'n eerste eredivisiegoal.
Volledig scherm
Ihattaren maakte z'n eerste eredivisiegoal. © BSR Agency
0
EINDE
2
  • Steven Bergwijn 16'
  • Mohamed Ihattaren 58'

PSV haakt na zege op Heracles Almelo aan bij de kop

NabeschouwingPSV heeft aan het tweede bezoek aan Twente in deze maand nu wel drie punten overgehouden. In Almelo ging het aanvallend tamelijk onmachtige Heracles met 0-2 over de knie. De Tukkers kregen wel kansen, maar moesten na treffers van Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren toch een thuisnederlaag dulden.

Bergwijn scoorde na ruim een kwartier met een fraaie knal van afstand. Daarmee was hij na zijn contractverlenging van afgelopen vrijdag direct belangrijk voor de ploeg, die snakte naar een eenvoudige zege. Na rust was het grote talent Ihattaren verantwoordelijk voor de tweede treffer, die hij met veel gevoel maakte. Kort daarop haalde trainer Mark van Bommel hem eruit en bracht hij Jorrit Hendrix in. Ihattaren is nog maar zeventien jaar en zes maanden en maakte grote indruk in het duel. Mogelijk besloot de trainer om hem niet over te belasten, in een week waarin hij op maandag ook al voor Jong PSV in actie was gekomen.

Voor Heracles lagen er best mogelijkheden, maar Jeroen Zoet was een paar keer op zijn post en de Twenten werkten ook slecht af. Onder anderen Silvester van der Water kreeg een behoorlijke mogelijkheid, maar zag zijn inzet naast belanden. Opvallend is dat zeven PSV’ers een gele kaart pakten. Dat betekent een evenaring van het clubrecord voor de Eindhovenaren: op 13 maart 1993 pakte PSV ook zeven kaarten in het uitduel met Feyenoord (1-1).