Volledig scherm
Armando Obispo. © Henk Jan Dijks

PSV hoopt Obispo (18) tot 2022 te binden: 'Belangrijk dat hij niet te lang meer wacht'

PSV hoopt de komende weken centrale verdediger Armando Obispo vast te leggen tot 2022. De 18-jarige aanvoerder van Jong PSV heeft al ongeveer drie maanden een aanbieding liggen om zijn aflopende contract in Eindhoven te verlengen.

Obispo heeft rustig de tijd genomen om in overleg met zijn familie en zaakwaarnemer te bepalen waar hij zijn toekomst ziet. Hij wil snel stappen zetten richting het hoogste niveau en voor de Boxtelnaar zijn er tal van mogelijkheden. Er is vanuit meerdere clubs in binnen- en buitenland belangstelling voor hem.

Technisch manager Marcel Brands van PSV is al een tijd in gesprek met het management van Obispo en wacht nog op een definitieve terugkoppeling. ,,Wij zien in Armando een talent en een speler die in de toekomst zeker van waarde voor het eerste elftal van PSV kan zijn. Daarom is hij ook al een tijd betrokken bij de trainingen en is Phillip Cocu met hem aan de slag gegaan", zo gaf hij vorige week aan. 

Duidelijkheid

Brands: ,,We hebben hem een aanbieding gedaan waaruit volgens ons ook spreekt dat hij een belangrijke speler voor het eerste team kan worden. Een individueel plan helpt daarbij en bij PSV zijn op die manier de afgelopen jaren meerdere spelers vanuit onze opleiding doorgebroken. Voor Armando is het, denk ik, belangrijk dat hij niet meer te lang wacht met zijn keuze. Dat schept voor hem duidelijkheid richting de toekomst en hij kan zich daarna volledig op het voetbal kan richten. We hebben geen exacte termijn afgesproken waarbinnen er een antwoord moet komen. Daar ben ik nooit zo van. We hebben hem de tijd gegund om alles goed op een rij te zetten."

Quote

We hebben geen exacte termijn afgespro­ken waarbinnen er een antwoord moet komen. Daar ben ik nooit zo van.

Marcel Brands
Volledig scherm
Analist Aad de Mos. © Pro Shots

Sinds 2006 zit Obispo in de jeugdopleiding bij PSV en hij is dus al bezig aan zijn twaalfde seizoen in Eindhoven. Inmiddels speelde hij tien wedstrijden in de eerste divisie. Dit seizoen spreken de cijfers in zijn voordeel: Jong PSV verloor vijf duels in de Jupiler League en dat waren precies de vijf wedstrijden waarin hij niet in actie kwam. In de zeven ontmoetingen waarin Obispo er wel bij was, bracht hij rust in de defensie en bleef Jong PSV telkens ongeslagen of won het. Analist en voormalig PSV-trainer Aad de Mos gaf eerder al aan hem liever vandaag dan morgen te zien debuteren in PSV 1. 

Rustig houden

Dat soort opmerkingen helpt niet altijd mee om speler, familie en entourage 'rustig' te houden, maar de begeleider van Obispo zegt dat zijn gevoel bij PSV nog altijd goed is. ,,Het overleg met PSV loopt en we hebben komende week een nieuwe afspraak. We gaan kijken of we er samen uit kunnen komen", aldus zaakwaarnemer Ali Dursun, die bijvoorbeeld ook Frenkie de Jong van Ajax begeleidt op weg naar de toekomst.

Met verhalen dat Obispo in het buitenland voor zijn kans wil gaan, kan Dursun niets. Onder meer het Britse Watford wordt met hem in verband gebracht, maar de agent gaat er niet op in en wil de energie nu op de gesprekken met PSV richten.

Volledig scherm
Armando Obispo. © Paul Roling
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement