Volledig scherm
Toni Lato in actie voor zijn vorige club Valencia CF. © BSR/SOCCRATES

PSV huurt Toni Lato van Valencia

PSV huurt Toni Lato van Valencia, zo wordt bevestigd door de communicatiedirecteur van zijn makelaarskantoor Toldra Consulting. Dat is volgens hem de uitkomst van een paar dagen onderhandelen. De afgelopen dagen zijn de panelen voor een transfer een paar keer verschoven en uiteindelijk sluit Lato nu op huurbasis aan bij de ploeg uit Eindhoven.  

De 21-jarige verdediger wilde graag naar Nederland om in Eindhoven te gaan spelen, maar de clubs hadden tijd nodig om een overeenkomst te bereiken. PSV en Valencia hebben meerdere scenario's bekeken, waarbij ook koop een optie was. Uiteindelijk is dat niet gelukt. PSV wilde Lato desondanks graag hebben, om een oplossing voor de ontstane situatie in de A-selectie te creëren. Zijn komst is broodnodig, omdat Angelino, Aziz Behich en Kenneth Paal niet meer beschikbaar zijn en trainer Mark van Bommel nu spelers van Jong PSV moest opstellen voor die positie. 

Met Lato komt er nu een Spaanse opvolger voor Angelino, die net als de voormalige PSV’er (deze week vertrokken naar Manchester City) al voor Jong Spanje uitkwam.