Volledig scherm
PREMIUM
Delano Burgzorg zette De Graafschap nog op voorsprong in Eindhoven. © VI Images

PSV in de titelstrijd aan de goden overgeleverd

Aan PSV zijn de mooiste kansen niet besteed. De ploeg moet hopen op een Amsterdamse misstap, want een ‘doelsaldotitel’ zit er niet meer in.

PSV had de titelrace tot gisteren gevoelsmatig nog een beetje in eigen hand, maar is na de stroeve exercitie tegen De Graafschap (2-1) aan de goden overgeleverd. Maakt Ajax in de laatste vier duels geen misstap meer, dan eindigt het seizoen voor 99,9 procent zeker zonder prijs voor het team van Mark van Bommel. De Eindhovenaren kregen gisteren een uitgelezen mogelijkheid om zich thuis eens lekker uit te leven en de druk op te voeren, maar verkwanselden de mooiste kansen.

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’
    FC UTRECHT - PSV

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.