Volledig scherm
PREMIUM
De meeste PSV'ers waren gematigd tevreden na de 2-2 in Utrecht. © Pim Ras Fotografie

PSV kan wel vooruit met ‘ploeterpunt’

PSV profiteerde maar gedeeltelijk van de uitglijder van Ajax in Almelo. De ploeg raapte zich na een inspiratieloze en slechte eerste helft bij elkaar en knokte zich naar een punt, waarmee PSV wel vooruit kan. 

Mark van Bommel deed na een tumultueuze strijd in stadion Galgenwaard erg zijn best om uit te stralen dat PSV een punt had gewonnen. De trainer zag zijn ploeg na een door overvloedige regenval mannelijke pot tegen FC Utrecht terugkomen. Een door velen al verloren gewaand duel. PSV zat een helft lang op een dood spoor, liep tegen een 2-0 achterstand aan en verdiende toch nog een punt na een tweede helft met meer druk vanaf de zijkanten. 

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’
    FC UTRECHT - PSV

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.