Volledig scherm
Phillip Cocu weet even niet waar hij het zoeken moet na de 5-0 nederlaag van PSV in Tilburg. © ANP Pro Shots

PSV komt vandaag bij elkaar en likt de wonden na historisch misbaksel

PSV komt zondag bij elkaar om de historische 5-0 nederlaag tegen Willem II na te bespreken. 

De ploeg kwam zaterdag in de eerste helft al op achterstand in Tilburg en jaagde daarna tot kort na rust vergeefs op de gelijkmaker. Daarna klopte er helemaal niets meer van bij PSV en liep de score op naar een ongekende hoogte en ontstond de grootste nederlaag in de eredivisie in meer dan een halve eeuw. 

,,Een schande inderdaad", zei Daniel Schwaab al vlak na afloop van het duel. Coach Phillip Cocu sloot zich daarbij aan. ,,Onder de ondergrens", vond hij onder meer. De nederlaag viel met 5-0 dermate groot uit dat het ongeloof aan Eindhovense zijde enorm groot was. Cocu verloor met PSV nooit eerder een duel met meer dan drie goals verschil. ,,Ik heb er eigenlijk geen woorden voor", sprak hij onder meer. ,,Wij hadden zondag eigenlijk een vrije dag, maar die gaat nu niet door."

PSV oogde in de tweede helft apathisch en liet zich op alle fronten aftroeven. Ook voor rust waren er een paar lange fases van balbezit van Willem II, waarin PSV weinig tot niets deed. ,,Dit moet een incident zijn", zo sprak Luuk de Jong onder meer voor de camera van Fox Sports. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schaduwschutter Pereiro blijft hard trainen na teleurstelling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Schaduw­schut­ter Pereiro blijft hard trainen na teleurstel­ling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Gastón Pereiro was tot zaterdagavond de laatste PSV'er die in een officieel duel in reguliere tijd een penalty had gemist. Op 22 januari 2017 ging zijn strafschop er in de thuiswedstrijd tegen Excelsior niet in. Daarna werkte hij zich alsnog op tot de vaste strafschoppennemer van PSV, nadat eerst Siem de Jong een einde maakte aan een waar penaltycomplex van PSV en Marco van Ginkel zelfs uitgroeide tot een penaltyfenomeen.