Volledig scherm
© BSR/SOCCRATES

PSV loot FC Basel in voorronde Champions League

PSV speelt in de tweede voorronde van de Champions League tegen FC Basel. Dat heeft loting woensdagmiddag uitgewezen. Het heenduel in die voorronde is op 23 of 24 juli en de return een week later. 

PSV kon slechts twee ploegen loten, FC Basel en Olympiakos Piraeus. De Grieken spelen in de tweede voorronde tegen Viktoria Plzen, net als PSV een ongeplaatste ploeg.

FC Basel werd afgelopen seizoen tweede in de competitie, PSV eindigde op diezelfde plek in de eredivisie. In de Zwitserse ploeg speelt spits Ricky van Wolfswinkel, die afgelopen seizoen 13 keer scoorde in 32 competitiewedstrijden.

  1. Bezoek PSV-sterren zorgt voor gekte bij TSC in Oosterhout: ‘We verwachten vierduizend man’

    Bezoek PS­V-ster­ren zorgt voor gekte bij TSC in Oosterhout: ‘We verwachten vierdui­zend man’

    Mark van Bommel, Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Ibrahim Afellay. TSC maakt zich op voor een bijzondere avond. Vrijdag zal namelijk PSV, met alle ‘sterren’ in de gelederen, op bezoek komen in Oosterhout. Niet voor een onderlinge confrontatie met de kersverse tweedeklasser. Wel om het sportpark te verblijden met een oefenduel met het Griekse Aris Saloniki. Er komt veel bij kijken, om de topclub te mogen ontvangen.