Volledig scherm
Santiago Arias. © Kay in t Veen/Pro Shots

PSV lost kwestie-Arias snel op

EINDHOVEN - PSV lost het conflict met rechtsback Santiago Arias over zijn late terugkeer van vakantie snel op. Waarschijnlijk worden de plooien deze week al gladgestreken. De Colombiaan keerde niet op het met trainer Phillip Cocu afgesproken tijdstip terug en de coach nam dat hoog op.

De afgelopen dagen trainde Arias mee met het beloftenteam van PSV en kreeg hij een boete.

Afgelopen week werd al duidelijk dat rond Arias geen transferconflict speelt en dat hij 'slechts' onzorgvuldig heeft gehandeld. De verdediger kreeg wat langer vrijaf omdat hij als laatste speler van PSV nog actief was op een internationaal toernooi. Afgelopen zondag arriveerde de laatkomer pas in Nederland en dat was twee dagen later dan de planning van PSV. Cocu trad op omdat hij het schenden van de afspraak niet tolereerde.

Bij PSV zit echter niemand te wachten op een langdurig conflict. Met de verwachte snelle terugkeer van Arias heeft Cocu bijna alle troeven van zijn huidige selectie tot zijn beschikking. Alleen aanvaller Steven Bergwijn was afgelopen week naar het EK voor spelers onder 19 jaar en verdediger Jordy de Wijs kampte met een blessure.

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (31%)
  • Nee (19%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (51%)
829 stemmen