Volledig scherm
Een bezoek aan het stadion van PSV wordt komend seizoen flink duurder. © BSR Agency

PSV maakt seizoenskaart fors duurder, vijf tot acht procent

PSV verhoogt komend seizoen de prijzen voor een seizoenskaart fors. Een zogeheten ‘Club Card’, die recht geeft op het bezoeken van 17 thuiswedstrijden in de eredivisie, gaat in de meeste gevallen ruim vijf procent in prijs omhoog. In sommige gevallen valt de prijsstijging voor supporters nog hoger uit, tot meer dan 8 procent. 

Dat blijkt uit de nieuwste prijsstelling die de club voor volgend seizoen (2019-2020) bekend heeft gemaakt. Op de zuid-tribune is in een aantal vakken bijvoorbeeld een forse prijsverhoging doorgevoerd, die boven de 8 procent uitkomt. Gemiddeld gaat het om een prijsstijging van rond of iets meer dan 5,5 procent, waarbij het in alle gevallen zal gaan om meer dan 5 procent. Bij dezelfde dekkingsgraad als dit seizoen, levert dat de club ongeveer een half miljoen euro per jaar meer op. 

PSV komt nu met een verhoging, nadat vorig seizoen de prijzen van seizoenskaarten niet veranderd zijn. In de verhoging is meegenomen dat de btw-tarieven zijn veranderd, waardoor tal van producten sinds 1 januari meerdere procenten duurder zijn geworden. 

Voor aanvang van seizoen 2017-2018 kwam er gemiddeld 2,6 procent bovenop de prijs van een PSV-seizoenskaart en voor de start van seizoen 2016-2017 was de gemiddelde prijsverhoging ruim 3 procent. Het jaar daarvoor was het ongeveer 3,5 procent. Tussen 2005 en 2019 is een seizoenskaart gemiddeld van PSV gemiddeld bijna 53 procent duurder geworden. Het past bij de trend dat stadionbezoeken meer in prijs omhoog gaan dan andere producten. De inflatie in voornoemde periode (op basis van het CPI-cijfer) bedroeg ongeveer 25 procent.