Volledig scherm
PREMIUM
Cody Gakpo werd zondagavond dwarsgezeten door twee spelers van FC Emmen, waar PSV met 1-1 gelijkspeelde. © BSR/SOCCRATES

PSV moet nu omgaan met de nieuwe realiteit: ‘Op dit moment is elke wedstrijd moeilijk’

PSV in crisis mag het morgen in eigen huis opnemen tegen Fortuna Sittard, een van de favoriete tegenstanders in het Philips Stadion. ,,Dat maakt niks uit. Nu is elke wedstrijd moeilijk.”

Na een turbulente week bij PSV vertelt trainer Mark van Bommel vandaag hoe zijn selectie ervoor staat voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het gelijkspel in Emmen leidde er deze week toe dat de club de titelaspiraties in het Philips Stadion heeft begraven en misschien is de druk op de ploeg daarmee enigszins verlicht. Er is volgens de directie een nieuwe realiteit ontstaan, waarbij PSV met betere prestaties plek twee en de KNVB-beker moet zien te pakken. Uiteindelijk moet de ploeg daarvoor onder meer in balbezit progressie tonen, weer defensieve zekerheid zien op te bouwen en ook beter als collectief druk gaan zetten.

  1. PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie
    PREMIUM
    ANALYSE

    PSV schiet op korte termijn niets op met het wegsturen van de directie

    Het is ongekend onrustig bij PSV. Een zondag met on-Eindhovense taferelen zal deze week nog een tijd nadreunen in het Philips Stadion. Door de verslechterde resultaten en het eerdere ontslag van clubicoon en trainer Mark van Bommel is de druk op de directie van PSV nóg groter geworden. Supporters riepen in en na het thuisduel met FC Twente opnieuw om het vertrek van technisch manager John de Jong en ook algemeen directeur Toon Gerbrands moest er weer aan geloven.