Volledig scherm
PREMIUM
Balende PSV’ers na de 2-1 van Tottenham Hotspur, vlak voor tijd. © ANP

PSV overtuigt Europees als collectief en richt zich weer op titeljacht

AnalyseNa vier intense Champions League-duels zijn de kaarten voor PSV in internationaal verband wel geschud en moet de ploeg als gelouterd collectief een nieuwe landstitel zien binnen te halen.

Alleen op de ranglijst is PSV dit seizoen een figurant in de eigen Champions League-groep. Op het veld sloeg het team van Mark van Bommel zeker geen modderfiguur, in een poule die op voorhand schitterende affiches beloofde. Wedstrijden met weinig sportief perspectief, dat wel. Het is geen grote verrassing dat na vier van de zes groepsduels overwintering in de Champions League uit zicht is, maar volledig kansloos waren de Eindhovenaren in geen enkel duel.

  1. Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV
    PREMIUM

    Deze gevaren liggen in de eredivisie nog op de loer voor PSV

    Wie PSV door de eredivisie ziet marcheren, vraagt zich soms af waar het dit seizoen nog mis kan gaan. Minstens twaalf keer winnen vanaf de competitiestart, dat lukte voorheen alleen Ajax (1995-1996) en PSV (1987-1988). Opvallend detail is dat deze teams allebei de finale van de Champions League (in 1988 nog Europa Cup 1) haalden, waar PSV nu uitgeschakeld lijkt. De ploeg kan zich waarschijnlijk volledig op de competitie richten. Welke gevaren zijn er nog voor PSV?