Steven Theunissen schopte het tot een debuut in oefenduels bij PSV 1, maar kon niet doorbreken.
Volledig scherm
Steven Theunissen schopte het tot een debuut in oefenduels bij PSV 1, maar kon niet doorbreken. © BSR Agency

PSV selecteert door en laat aantal jonge spelers na dit seizoen vertrekken

PSV neemt na dit seizoen afscheid van meerdere jonge spelers die nu over een (aflopend) contract bij de club beschikken. De Eindhovense club heeft onder meer besloten om goalie Yanick van Osch (23) te laten gaan. Zijn contract loopt af en wordt niet verlengd. Ook Maxime Soulas, Steven Theunissen, Baggio Wallenburg, Amar Catic, Olivér Horváth en Robin Lauwers kunnen in principe uitkijken naar een nieuwe werkgever. 

Ze beschikken allemaal over een verbintenis tot medio 2020 en hebben voor 1 april een (in de voetballerij niet ongebruikelijke) aangetekende brief gehad, waarin duidelijk wordt gemaakt dat de club deze opzegt. Dat is nodig omdat anders de contracten van rechtswege met een jaar worden verlengd. Van Osch is lid van de A-selectie en de anderen maken deel uit van Jong PSV. Catic maakte eerder dit seizoen nog zijn Europese debuut voor PSV, maar vloeit nu dus normaal gesproken af. Theunissen zat aan het begin van dit seizoen tijdelijk bij de A-selectie en speelde in enkele oefenduels als linksback. Ook Soulas schopte het tot een debuut in oefenwedstrijden, maar kon de laatste stap niet zetten. 

Bij PSV lopen nog meer contracten in de komende zomer af, maar met een aantal betrokkenen is de club nog in gesprek over de toekomst of kijkt PSV nog even aan of er de komende periode mogelijkheden zijn. Soms hoeft een contract niet per se voor 1 april te worden opgezegd om te voorkomen dat het automatisch wordt verlengd. Dat laatste geldt alleen als een speler twee of meer verbintenissen achter elkaar bij één club ondertekende. Zodoende kreeg onder anderen Ibrahim Afellay geen brief en kunnen hij en PSV nog bekijken of en hoe ze eventueel nog verder willen. 

  1. Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisakkoord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisak­koord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Mohamed Ihattaren heeft in een vlog van Youtuber Brahim Lakhal gereageerd op het onlangs gesloten salarisakkoord bij PSV. De hele spelersgroep moet het de komende periode met minder loon doen. ,,Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen met fans. Als dat ten koste gaat van een beetje salaris, dan ga ik daar zeker mee akkoord. Mij maakt het niet zoveel uit”, zo gaf de 18-jarige middenvelder aan.