Volledig scherm
© ANP
3
EINDE
2
 • Donyell Malen 20'
 • Sebastián Coates 25'
 • Timo Baumgartl 48'
 • Bruno Fernandes 39'
 • Pedro Mendes 82'

PSV slaat eerste slag in Europa League met nipte zege op Sporting

PSV heeft in de groepsfase van de Europa League direct een slag geslagen door de eerste groepswedstrijd van Sporting Clube de Portugal te winnen: 3-2. De thuisploeg begon nog wat moeizaam aan de wedstrijd, maar rekende daarna af met de Portugezen.

PSV kwam er het eerste kwartier niet echt aan te pas. Daarna was het een ander verhaal voor de ploeg van Mark van Bommel, die overigens met dezelfde basiself startte als tegen Vitesse. In de 19de minuut leverde de eerste de beste kans direct een doelpunt op voor PSV. Vooral de assist van Mohamed Ihattaren, een balletje met buitenkant links van eigen helft, was van grote schoonheid. Donyell Malen schatte dat kunststukje op waarde en schoot de bal via Sporting-verdediger Luís Neto in de hoek: 1-0.

Het was alweer het tiende doelpunt van Malen dit seizoen en zijn vierde in Europa. Eerder scoorde hij al tegen FC Basel en Apollon Limassol (2). Het bleef niet bij de 1-0 voor PSV, even na de openingstreffer werd het al 2-0. Opnieuw was Ihattaren erbij betrokken door de bal snel door te spelen op Armindo Bruma, die vervolgens een voorzet gaf die weer door Sebastián Coates in het eigen doel werd gegleden: 2-0. Daarmee was de Sporting-verdediger Malen nét voor.

Penalty Sporting

En Sporting? Dat werd amper gevaarlijk, maar scoorde toch nog voor de rust. Jorrit Hendrix maakte een wat ongelukkige overtreding in het penaltygebied en vloerde Yannick Bolasie. Arbiter Ivan Kruzliak legde de bal terecht op de stip, Bruno Fernandes benutte het buitenkansje en bracht de spanning terug: 2-1.

Na rust deelde PSV direct een tik uit aan de Portugese opponent. Ihattaren gooide de bal uit een corner direct voor de pot, verdediger Timo Baumgartl stond op de juiste plek en schoot de bal hard tegen de touwen: 3-1. Daarna leek PSV even te denken dat het er al was en was er nog goede mogelijkheid voor Fernandes, maar de aanvoerder van Sporting knikte de bal in het zijnet.

Daarna werden de Portugezen steeds wat dreigender en in de 82ste minuut was het Pedro Mendes die uit de draai de 3-2 binnen schoot. Sporting bleef aanvallen en maakte het spannend in Eindhoven, maar scoorde niet meer. Een prima start voor PSV in de groepsfase van de Europa League. 

 1. PSV zoekt naar manier om Ricardo Rodríguez alsnog te kunnen inlijven

  PSV zoekt naar manier om Ricardo Rodríguez alsnog te kunnen inlijven

  PSV is zeker nog niet van plan om de komst van Ricardo Rodríguez al op te geven. De club zoekt op dit moment samen met AC Milan nog altijd naar structuren om hem te kunnen betalen en probeert gas te geven. Met de Italianen komt de Eindhovense club er normaal gesproken wel uit en een huurtransactie voor de rest van dit seizoen is een van de opties. Of er meer in het vat zit, is nog niet te zeggen. PSV is daar wel toe bereid, maar ook hier geldt dat de salarisverplichtingen van de speler een belangrijk issue zijn.
 2. PSV moet vrezen voor eindsprint Fenerbahçe in strijd om Rodríguez
  PREMIUM

  PSV moet vrezen voor eindsprint Fenerbahçe in strijd om Rodríguez

  PSV en Fenerbahçe waren de afgelopen dagen in een ware strijd verwikkeld om linksback Ricardo Rodríguez van AC Milan. De 27-jarige verdediger mag weg uit Italië en had over belangstelling niet te klagen. PSV probeerde hem wekenlang los te weken bij de Rossoneri en waande zich lange tijd kansrijk, omdat de club vanuit de entourage van de speler signalen had gekregen dat hij graag naar Eindhoven wilde komen. Het Turkse Fenerbahçe zette de afgelopen dagen alle zeilen bij om Rodriguez toch tot een andere keuze te bewegen.