Volledig scherm
© ANP
3
EINDE
2
 • Donyell Malen 20'
 • Sebastián Coates 25'
 • Timo Baumgartl 48'
 • Bruno Fernandes 39'
 • Pedro Mendes 82'

PSV slaat eerste slag in Europa League met nipte zege op Sporting

PSV heeft in de groepsfase van de Europa League direct een slag geslagen door de eerste groepswedstrijd van Sporting Clube de Portugal te winnen: 3-2. De thuisploeg begon nog wat moeizaam aan de wedstrijd, maar rekende daarna af met de Portugezen.

PSV kwam er het eerste kwartier niet echt aan te pas. Daarna was het een ander verhaal voor de ploeg van Mark van Bommel, die overigens met dezelfde basiself startte als tegen Vitesse. In de 19de minuut leverde de eerste de beste kans direct een doelpunt op voor PSV. Vooral de assist van Mohamed Ihattaren, een balletje met buitenkant links van eigen helft, was van grote schoonheid. Donyell Malen schatte dat kunststukje op waarde en schoot de bal via Sporting-verdediger Luís Neto in de hoek: 1-0.

Het was alweer het tiende doelpunt van Malen dit seizoen en zijn vierde in Europa. Eerder scoorde hij al tegen FC Basel en Apollon Limassol (2). Het bleef niet bij de 1-0 voor PSV, even na de openingstreffer werd het al 2-0. Opnieuw was Ihattaren erbij betrokken door de bal snel door te spelen op Armindo Bruma, die vervolgens een voorzet gaf die weer door Sebastián Coates in het eigen doel werd gegleden: 2-0. Daarmee was de Sporting-verdediger Malen nét voor.

Penalty Sporting

En Sporting? Dat werd amper gevaarlijk, maar scoorde toch nog voor de rust. Jorrit Hendrix maakte een wat ongelukkige overtreding in het penaltygebied en vloerde Yannick Bolasie. Arbiter Ivan Kruzliak legde de bal terecht op de stip, Bruno Fernandes benutte het buitenkansje en bracht de spanning terug: 2-1.

Na rust deelde PSV direct een tik uit aan de Portugese opponent. Ihattaren gooide de bal uit een corner direct voor de pot, verdediger Timo Baumgartl stond op de juiste plek en schoot de bal hard tegen de touwen: 3-1. Daarna leek PSV even te denken dat het er al was en was er nog goede mogelijkheid voor Fernandes, maar de aanvoerder van Sporting knikte de bal in het zijnet.

Daarna werden de Portugezen steeds wat dreigender en in de 82ste minuut was het Pedro Mendes die uit de draai de 3-2 binnen schoot. Sporting bleef aanvallen en maakte het spannend in Eindhoven, maar scoorde niet meer. Een prima start voor PSV in de groepsfase van de Europa League. 

 1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’
  FC UTRECHT - PSV

  Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

  PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.