Volledig scherm
PSV trainde dinsdag voor het eerst in Verbier, Zwitserland. © Rik Elfrink

PSV start in Zwitserland: Hendrix en Zoet trainen nog apart van de groep

PSV is dinsdagmorgen met de voltallige ploeg begonnen aan het tiendaagse trainingskamp in het Zwitserse Verbier. 

De Eindhovense equipe traint in het lager gelegen Bagnes en verblijft in het pakweg 600 meter hoger gelegen Verbier. De selectie en staf van PSV reist - bijna traditiegetrouw - per kabelbaan naar het trainingsveld. PSV verblijft al voor het derde jaar op rij in de Zwitserse Alpen. 

Trainer Mark van Bommel ging met een selectie van 24 spelers en 3 keepers van start, waarbij Jorrit Hendrix en Jeroen Zoet nog individueel trainen. De middenvelder en keeper zijn nog niet fit genoeg om volledig aan te haken. Bij PSV ontbreken ook nog de WK-gangers Albert Gudmundsson, Santiago Arias en Hirving Lozano. 

  1. Jonge PSV’ers hebben hun grenzen snel verlegd
    PREMIUM
    analyse

    Jonge PSV’ers hebben hun grenzen snel verlegd

    De groot­ste criticaster zal bij de internationale prestaties van PSV in dit seizoen louter wijzen op de eindstand in de groep. Twee punten en afgetekend vierde na zes duels in de Champions League-groepsfase: PSV heeft geen moment uitzicht gehad op overwintering in Europa. Een realist zal wijzen op de scheve internationale verhoudingen in het topvoetbal. De optimist constateert dat PSV in geen enkel duel kansloos was. Bovendien kan de club na plaatsing voor het hoofdtoernooi een kleine 40 miljoen euro bijschrijven.