PSV-supporters bouwen vol vertrouwen feestje in Bazel: ‘Het wordt alleen nog maar mooier’

videoHet centrum van Bazel stroomde dinsdag al ruim voor de wedstrijd van PSV tegen de plaatselijke FC vol. Enkele honderden supporters dromden samen bij Soho Bar, voor deze gelegenheid zowat omgeturnd tot een PSV-honk. Zij zijn vol vertrouwen. ,,Waarom? FC Basel kan er niks van. Wij wel!.”

De eerste supporters verzamelden zich al rond 11 uur in de ochtend om een plekje te bemachtigen bij de bar in het centrum van Bazel. Een van de PSV-fans had met de eigenaren van de horecagelegenheid een pre-party voor PSV-supporters geregeld. En daar werd volop vooruitgeblikt op de return tegen de Zwitsers, die in Eindhoven nog met 3-2 ten onder gingen. ,,Moed indrinken? Nee, dat is niet nodig. Wij hebben er alle vertrouwen in. Gisteravond was er al een mooi feestje in de stad, dat wordt vanavond alleen nog maar mooier”, stelde een PSV-supporter. 

Volledig scherm
De ‘pre-party’ van PSV-supporters in Bazel. © ED

Lekker trippie

Ook PSV-fan Lieke uit Boxtel heeft er alle vertrouwen in dat PSV zich plaatst voor de derde voorronde van de Champions League: ,,Een lekker weertje, een lekker trippie. Ja ik heb er vertrouwen. Basel kan er niks van”, spreekt ze duidelijke taal. Ook een groep bevriende PSV-supporters uit Boerdonk weet nagenoeg zeker dat de Zwitsers verslagen worden. ,,Het moet handig lukken. Natuurlijk kan het beter, maar het loopt wel bij PSV.”

De pre-party duurt nog tot een uurtje of 6, daarna gaan de supporters richting het St. Jakob-Park. PSV speelt daar om 20.00 uur tegen FC Basel. 

Volledig scherm
Honderden PSV-fans komen samen bij Soho Bar in het centrum van Bazel. © ED