PSV-supporters bij een sfeeractie van hun club.
Volledig scherm
PSV-supporters bij een sfeeractie van hun club. © DCI Media

PSV verhoogt prijs van seizoenskaarten niet: ‘Meer van supporters vragen nu niet gepast’

PSV spreekt nu al uit dat seizoenkaarten komend seizoen niet duurder zullen worden. Normaal gesproken stuurt de club rond deze periode de verlengvoorstellen de deur uit. De club vindt een verhoging van de prijs niet gepast, zo zegt commercieel directeur Frans Janssen. 

,,We weten allemaal wat er op dit moment gaande is”, zegt Janssen. ,,Er is veel onzekerheid en een verhoging kan nu dus niet aan de orde zijn.” In 2018 verhoogde PSV de prijzen ook niet, zodat het nu voor de tweede keer in drie jaar gebeurt dat de prijzen worden bevroren. 

Stabiele factor

Bij PSV zorgen seizoenkaarthouders voor belangrijke inkomsten. Ze zijn een stabiele factor en zorgen per jaar dat er ongeveer 9 miljoen euro binnen komt. Daarnaast haalt de club uit de verkoop van losse tickets voor nationale wedstrijden ook nog ongeveer 2 miljoen euro op. 

PSV en ook de andere eredivisieclubs onderzoeken op dit moment de regelingen voor het geval de laatste thuiswedstrijden van het seizoen eventueel nog zonder publiek gespeeld zouden kunnen worden. Er is dan sprake van overmacht en de club heeft dan door gesloten stadionpoorten in juridische zin niet kunnen presteren richting de jaarkaarthouders. Heel veel supporters hebben al laten doorschemeren dat ze geen geld terug hoeven, al kijken de clubs wel naar mogelijkheden om eventuele compensatie toe te passen. Dit zou mogelijk kunnen in de vorm van vouchers voor toekomstige duels, maar er is nog geen zekerheid te geven. ,,Voor iedere club zijn de gevolgen van de corona-crisis anders”, zegt Janssen. ,,We zijn onze supporters in ieder geval buitengewoon dankbaar dat ze ons massaal willen blijven steunen.”