PSV verlengt contract van Donyell Malen tot 2024: ‘Ik weet zeker dat ik hier nog veel kan leren’

Onderhandelingen afgerondPSV heeft het contract van Donyell Malen opengebroken tot medio 2024, eerder liep het contract van de aanvaller tot 2020. PSV was al een tijdje met de aanvaller in gesprek over een nieuwe verbintenis. ,,Ik weet zeker dat ik hier nog veel kan leren”, zegt de jeugdinternational van Oranje.

De 20-jarige aanvaller was afgelopen seizoen nog veelal invaller bij PSV, maar heeft dit seizoen tot dusverre een basisplek afgedwongen. De Noord-Hollander kwam in 2017 van Arsenal naar Eindhoven en tekende destijds een contract voor drie seizoenen. De onderhandelingen met Malen en diens zaakwaarnemer Mino Raiola met PSV waren al een tijdje gaande en Malen zei meerdere keren dat het ‘wel goed komt’. Dinsdag werd de daad bij het woord gevoegd. ,,Donyell heeft in korte tijd flinke stappen gezet”, zegt John de Jong, de technisch manager van PSV. ,,En het is duidelijk dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt.”

Malen maakt dit seizoen veelal zijn minuten in de spits, vorig seizoen liet hij ook zien dat hij op de flanken meer dan aardig uit de voeten kan. ,,Speeltijd moet je zelf afdwingen. Als voetballer heb je niets te eisen, je moet laten zien dat je er klaar voor bent. Iedere dag weer. Bij een club als PSV is er veel concurrentie en daar houd ik van.”

Ludiek

PSV maakte de contractverlenging van de aanvaller op ludieke wijze bekend. Malen kon niet meer onder de druk van Undercover-hoofdrolspeler Ferry Bouman, gespeeld door Frank Lammers uit. 

Volledig scherm
Donyell Malen of PSV during Fc Twente - PSV NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency