Volledig scherm
Michal Sadílek © BSR Agency

PSV verwacht aanwinsten klaar te stomen voor ‘Basel’ en is er met Sadílek bijna uit

,,Het wordt niet makkelijk”, concludeerde Mark van Bommel na zeven intensieve dagen in Zwitserland. Het waren zijn laatste woorden voordat hij zondagavond in de spelersbus in Vevey stapte, waar PSV met 3-2 verloor van Olympique Nice. 

De club stoomt de komende twee weken Toni Lato en aanvaller Armindo Bruma klaar voor de linkerkant en dat is hard nodig om goed voor de dag te kunnen komen tegen FC Basel, waar PSV over twee weken tegen aantreedt in de tweede Champions League-voorronde. In de verdediging bij PSV is de spoeling dun en moest Mark van Bommel de afgelopen duels een beroep doen op Jong PSV’ers. Of het nog realistisch is om voor het tweeluik met Basel een centrale verdediger in te passen, valt enigszins te betwijfelen. Veel spelers beginnen nu pas aan hun seizoen en PSV moet over twee weken vol aan de bak. Tot die tijd blijft het afwachten welke spelers Van Bommel nog moet uitzwaaien en wie er nog binnenkomen. 

Berghuis

PSV zoekt niet alleen een centrale verdediger, maar ook een reserve-linksback en voorin komt er een aanvaller bij op het moment dat Hirving Lozano en/of Steven Bergwijn vertrekt of vertrekken. Feyenoorder Steven Berghuis is al een tijdje nadrukkelijk in beeld. Bij PSV kunnen naast de steraanvallers Lozano en Bergwijn vierde keeper Luuk Koopmans, Gastón Pereiro, Bart Ramselaar en misschien Derrick Luckassen nog vertrekken. Het lijstje werd in het  weekend weer wat korter omdat Mauro Júnior een tijdelijke overstap naar Heracles Almelo heeft gemaakt. De ‘Nuenense Braziliaan’ gaat een jaar op huurbasis naar West-Twente en kan daar bewijzen dat hij in de toekomst bij PSV een hoofdrol kan spelen. 

Ondertussen werkt PSV ook aan het verlengen van verbintenissen met leden van de huidige selectie. De club staat op het punt om met Michal Sadílek een overeenkomst te sluiten over contractverlenging. Hij wil heel graag bij PSV blijven en zet waarschijnlijk snel zijn handtekening onder een nieuw en sterk verbeterd contract. De lopende  verbintenis van de Tsjech geldt tot en met juni 2020, met een optiejaar voor PSV tot 2021.