Volledig scherm
Eddy Pepels en Dries Mertens in het spelershotel van België in Rusland. © PSV

PSV-verzorger Eddy Pepels beleeft toptijd bij Rode Duivels

De door PSV aan de Rode Duivels 'uitgeleende' verzorger Eddy Pepels (63) ziet de Belgen op het WK wervelen. 

Het is momenteel genieten in hoofdletters voor de Belgen, nu de nationale voetbalploeg furore maakt op het WK. ,,Ongelooflijk, wat is het voor ons een schitterend toernooi tot nu toe", zegt PSV-verzorger Eddy Pepels vanuit het spelershotel van de Rode Duivels in Rusland. De masseur van België knijpt zichzelf af en toe in de wang, maar zweven is aan de nuchtere verzorger niet besteed. ,,Iedereen staat hier met de benen op de grond", verzekert hij de buitenwereld. ,,Voor het WK lazen we zever in een stukje van Ronald Waterreus. Dat ze bij ons elkaar de kleedkamer uit zouden slaan en zo. Wat een grap. We zijn nu zes weken met elkaar onderweg en er is werkelijk nog geen akkefietje geweest. Het is een hecht team." 

WK-schuur

De 63-jarige Belg is door PSV 'uitgeleend' aan de Rode Duivels, waar hij samen met de rest van de technische staf de vedetten klaarstoomt voor elk duel en nu wacht dinsdag de halve finale tegen Frankrijk. De Belgen kunnen de eindstrijd van het WK bereiken en misschien wordt het wel de wedstrijd van de eeuw. Of is het dat al? ,,Het zou wat zijn", zegt Pepels, die in Bocholt woont, net over de grens op een steenworp afstand van Weert. ,,Bij mij thuis zitten elke wedstrijd twintig, dertig man en in het dorp is een speciale WK-schuur gemaakt. We genieten ook in Rusland volop, maar de focus is er ook volop. Ik heb niemand horen zeggen dat wij het wel even gaan doen. We houden elkaar allemaal op een goede manier scherp, onder leiding van bondscoach Martínez. Of we wereldkampioen kunnen worden? Het is niet aan mij om dat te zeggen, maar de groep gaat zeker proberen de missie te voltooien. Dat merk je elke training weer. Het is een mooie verzameling spelers, die ons elke keer verrast."

Verdikkeme

Bij PSV hoopt iedereen dat Pepels snel weer in Eindhoven actief is, maar de Belgen trakteren de WK-kijkers telkens op messcherpe en vooral effectieve counters. ,,Mark van Bommel appte me na de overwinning op Brazilië als eerste. Verdikkeme Eddy, zei hij en hij liet doorschemeren dat hij me dolgraag bij de groep van PSV wil hebben. Maar daarna kwam de felicitatie en wenste hij ons ongelooflijk veel succes. Mooi dat hij meteen aan mij denkt, net zoals veel spelers dat deden (onder anderen Jeroen Zoet, Jorrit Hendrix, Steven Bergwijn). Bij PSV appen ze er sowieso wat af naar Rusland, haha. Met bijvoorbeeld team-manager Mart van den Heuvel, Herdgang-uitbater Paul van Kemenade, materiaalman Adrie van Dooren en perschef Thijs Slegers heb ik ook regelmatig contact. Een heel mooi appje was er na de zege op Brazilië van Phillip Cocu. Hij is nu dan weg bij PSV, maar ontzettend attent dat hij meteen aan me denkt." Ook concurrent Erik ten Hag, hoofdcoach van Ajax en vroeger werkzaam als assistent bij PSV, feliciteerde Pepels en wenste de Belgen het beste. ,,Dit zie ik een stuk liever dan dat je met PSV feest", appte hij. ,,Geweldig. Dan voel je de situatie perfect aan. We gaan hier samen alles op alles zetten om het hoogste te bereiken."