Ernest Faber en Konstantinos Mitroglou
Volledig scherm
Ernest Faber en Konstantinos Mitroglou © BSR Agency

PSV waarschijnlijk voor altijd de club met de meeste eredivisieduels

Door het afbreken van de competitie in maart vanwege de coronacrisis wordt PSV nu de club die waarschijnlijk voor altijd de meeste duels in de eredivisie heeft gespeeld. 

PSV had in maart al 26 wedstrijden in seizoen 2019-2020 gespeeld en Ajax en Feyenoord nog maar 25. Dat betekent dat de Eindhovenaren in totaal op 2.152 wedstrijden in 64 jaar de hoogste afdeling staan en de Amsterdammers en Rotterdammers op 2.151. 

Ajax, PSV en Feyenoord zijn de enige ploegen die altijd op het hoogste niveau actief geweest zijn en vormen al decennia ‘de traditionele top drie’. Het afgelopen seizoen is door de KNVB overigens nietig verklaard, waardoor het aantal officieel gespeelde duels voor alle clubs waarschijnlijk toch op 2.126 blijft staan. Officieus heeft PSV echter wel een record te pakken en vermoedelijk blijft dat voor altijd zo. 

  1. Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisakkoord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisak­koord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Mohamed Ihattaren heeft in een vlog van Youtuber Brahim Lakhal gereageerd op het onlangs gesloten salarisakkoord bij PSV. De hele spelersgroep moet het de komende periode met minder loon doen. ,,Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen met fans. Als dat ten koste gaat van een beetje salaris, dan ga ik daar zeker mee akkoord. Mij maakt het niet zoveel uit”, zo gaf de 18-jarige middenvelder aan.