Volledig scherm
Alireza Jahanbahksh bij zijn huidige club Brighton & Hove Albion. © Twitter.com/OfficialBHAFC

PSV wil nog eenmaal toeslaan in ‘de week van het buitenkansje’

Het einde van de transfermarkt nadert en PSV heeft nog een paar klussen te vervullen in wat in de voetballerij traditiegetrouw ‘de week van het buitenkansje’ is.

PSV wil nog eenmaal toeslaan op de transfermarkt. De club probeert Trent Sainsbury en Derrick Luckassen ondertussen nog van de hand te doen en is bereid om daarbij constructief mee te denken. In het geval van Sainsbury ligt een definitief afscheid voor de hand. Hij is vorig jaar transfervrij naar PSV gekomen en de Eindhovenaren hoeven bij een vertrek dus geen verliespost te boeken.

Bij Luckassen ligt de situatie wat gecompliceerder, omdat hij twee jaar geleden voor ruim vijf miljoen euro van AZ is overgenomen. Op dit moment is er nog geen concrete belangstelling voor hem, zo gaf zijn zaakwaarnemer gisteren aan. Als hij eventueel nog vertrekt, dan lijkt dat op huurbasis te gaan gebeuren. Zowel Luckassen als Sainsbury heeft weinig kans op speeltijd in Eindhoven.

Lens

Inkomend wordt deze week duidelijk of Ritsu Doan, Alireza Jahanbakhsh of iemand anders de club nog gaat versterken. Bij Doan gaat het om koop en Jahanbakhsh om huur, al moet hij door zijn huidige club Brighton & Hove Albion dan wel worden vrijgegeven. In Turkije melden media dat voormalig PSV’er Jeremain Lens (31) in beeld is om terug te keren in Eindhoven. Zijn naam is intern eerder wel gevallen, maar het was gisteren nog niet bekend hoe concreet de interesse van PSV in hem is. Er zouden ook nog enkele andere kandidaten op het lijstje van potentiële aanwinsten staan. PSV moet daarnaast nog proberen om de talentvolle aanvaller Zakaria Aboukhlal langer aan zich te binden, nu zijn contract volgend jaar afloopt.

Overmorgen reist de ploeg van Mark van Bommel naar Cyprus om tegen Apollon Limassol plaatsing voor de Europa League-groepsfase te realiseren. Komend weekeinde wacht voor de interlandperiode en sluiting van de transfermarkt de uitwedstrijd tegen RKC.