Maxime Delanghe in actie voor PSV onder 19.
Volledig scherm
Maxime Delanghe in actie voor PSV onder 19. © BSR

PSV zet in op behoud van talentvolle keeper Maxime Delanghe

PSV hoopt keeper Maxime Delanghe (18) binnenkort voor meerdere jaren te behouden. De goalie van PSV onder 19 en België onder 19 maakt dit seizoen een goede ontwikkeling door en wordt gezien als een beloftevolle keeper, die in de toekomst bij PSV onder de lat zou kunnen staan. Daarvoor moet hij nog wel een aantal stappen maken en PSV hoopt dat de Belg die in Eindhoven wil zetten. 

De gesprekken over een nieuw contract lopen al enige tijd en verlopen gunstig. Delanghe kan normaal gesproken volgend seizoen de overstap naar het betaald voetbal maken, om via Jong PSV nieuwe schreden in zijn loopbaan te zetten. Een volledig akkoord is nog niet bereikt, maar er is PSV in ieder geval veel aan gelegen om de keeper in Eindhoven te houden. 

Delanghe kwam drie seizoenen geleden vanuit Anderlecht over naar PSV en werkte dit seizoen met trainer Ruud van Nistelrooij. Als hij definitief blijft, krijgt hij in de toekomst in Eindhoven met een andere eerste keeperstrainer te maken. Ruud Hesp vertrekt immers bij de club, zo werd eerder deze week duidelijk. Delanghe beschikt over een aflopend contract. 

  1. Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisakkoord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisak­koord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Mohamed Ihattaren heeft in een vlog van Youtuber Brahim Lakhal gereageerd op het onlangs gesloten salarisakkoord bij PSV. De hele spelersgroep moet het de komende periode met minder loon doen. ,,Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen met fans. Als dat ten koste gaat van een beetje salaris, dan ga ik daar zeker mee akkoord. Mij maakt het niet zoveel uit”, zo gaf de 18-jarige middenvelder aan.