Volledig scherm
PREMIUM
Ralf Edström in 1973 als speler van PSV © ANP

Ralf Edström, Zweed met een zachte g: ‘De tijd bij PSV was de mooiste periode van mijn leven’

Aan de vooravond van een nieuwe internationale campagne van PSV kijkt Ralf Edström terug op 1975-1976, het seizoen waarin PSV bijna de Europa Cup 1-finale haalde.

,,Ik ben letterlijk uit de wedstrijd geslagen door de keeper van Saint-Étienne”, zegt Ralf Edström over wat zijn hoogtepunt bij PSV had moeten worden. Als er over de internationale successen van PSV wordt gesproken, gaat het heel vaak over de gewonnen finales van 1978 en 1988. En over de gemiste finale van 2005. Ook in 1976 leek het nationaal schier onklopbare PSV heel hard op weg om in Europa zilverwerk te gaan ophalen. Tegen de Fransen ging het in de voorloper van de huidige Champions League (het toernooi om de Europa Cup) mis in de halve finale. ,,Het doet nog altijd pijn”, geeft hij aan.

  1. PSV biedt ruim 7 miljoen euro op linksback Patrick van Aanholt uit Den Bosch

    PSV biedt ruim 7 miljoen euro op linksback Patrick van Aanholt uit Den Bosch

    PSV schakelt na de bijna afgeronde transfer van Steven Bergwijn snel door en heeft een bod van ruim 7 miljoen euro gedaan op Patrick van Aanholt (29). De linksback uit Den Bosch is topkandidaat om de Eindhovense club per direct te versterken, al houdt PSV ook de lijn naar Ricardo Rodríguez nog altijd open. Van Aanholt wil heel graag terug naar PSV en hoopt dat zijn huidige club Crystal Palace en de Eindhovenaren tot een vergelijk komen.