Zolang er geen publiek welkom is bij wedstrijden, leveren de PSV’ers een deel van hun verdiensten in. ,,Wij vonden het cruciaal dat iedereen in de groep erachter zou staan en dat is gelukt”, stelde aanvoerder Denzel Dumfries daarover.
Volledig scherm
PREMIUM
Zolang er geen publiek welkom is bij wedstrijden, leveren de PSV’ers een deel van hun verdiensten in. ,,Wij vonden het cruciaal dat iedereen in de groep erachter zou staan en dat is gelukt”, stelde aanvoerder Denzel Dumfries daarover. © BSR Agency

Reductie van salaris dient bij PSV een dubbel doel

De nieuwe realiteit daalt nu ook via het maandelijkse loonzakje in bij PSV. Iedereen gaat inleveren en dat heeft ook een symboolfunctie.

Als eerste topclub in ons land heeft PSV een definitief akkoord met de spelersgroep bereikt over een salariskorting. Dat meldde de club gisteren vlak voordat de campagne voor de verkoop van seizoenkaarten van start ging. Een draai aan de belangrijkste kostenknop van PSV levert op jaarbasis een besparing van zo’n drie miljoen euro op.

  1. Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisakkoord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisak­koord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Mohamed Ihattaren heeft in een vlog van Youtuber Brahim Lakhal gereageerd op het onlangs gesloten salarisakkoord bij PSV. De hele spelersgroep moet het de komende periode met minder loon doen. ,,Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen met fans. Als dat ten koste gaat van een beetje salaris, dan ga ik daar zeker mee akkoord. Mij maakt het niet zoveel uit”, zo gaf de 18-jarige middenvelder aan.