Volledig scherm
Marcel Ritzmaier © Getty Images

Ritzmaier in aanloop naar PSV-LASK Linz: ‘PSV heeft een gave en jonge groep en is licht favoriet’

In aanloop naar het thuisduel van PSV met LASK Linz in de Europa League-groepsfase (op donderdagavond) sprak voormalig PSV’er Marcel Ritzmaier in Oostenrijk met Sky. De 26-jarige middenvelder is momenteel vaste kracht bij Wolfsberger AC, Europa League-deelnemer en nummer drie in de Oostenrijkse competitie. LASK staat kort achter Red Bull Salzburg tweede. 

,,PSV heeft een gave en heel jonge groep”, zegt Ritzmaier. ,,Ik denk dat PSV licht favoriet is voor het duel. Het is een topformatie in Europa en dat heeft de club de afgelopen jaren zelf bewerkstelligd. Mark van Bommel is een trainer die veel accenten legt op mentaliteit. Onder hem durft PSV hoog druk te zetten en speelt PSV met zelfvertrouwen.”

Ritzmaier haalde het eerste elftal in Eindhoven en speelde uiteindelijk 27 duels voor PSV 1. Een echte doorbraak bleef uit, ook na huurjaren. ,,Ik heb fantastische herinneringen aan de club. Het is een heel leerzame periode in mijn leven geweest.”

‘PSV had rustig moeten blijven’

  1. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
    In memoriam

    Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

    Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.