Volledig scherm
PREMIUM
Rob McDonald in zijn tijd bij PSV. © Pieter Stam de Jonge/ProShots

Rob McDonald miste in Portugal de frikandellen van De Herdgang: ‘Nog nooit zo veel gefeest in mijn leven’

InterviewRob McDonald scoorde makkelijk bij PSV, maar de club wilde in 1986 toch van hem af. Een huurperiode bij Sporting, waar PSV vanavond tegen speelt, bood geen uitkomst. ,,Ik miste de frikandellen op De Herdgang.”

Aan zijn moyenne lag het niet in het seizoen 1985/1986. Rob McDonald scoorde 15 keer in 24 wedstrijden voor PSV, maar de Eindhovenaren wilden een beweeglijkere spits. Dus verhuurde PSV hem in de zomer aan Sporting Clube de Portugal. ,,Een mooie club, die ook nog in een prachtige stad speelt. Het nachtleven was geweldig in Lissabon. Ik heb daar de moeder van mijn jongste kind nog ontmoet”, herinnert de 60-jarige McDonald nog goed.

  1. De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis
    PREMIUM

    De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis

    Crisis? Welke crisis? Wanneer PSV-trainer Mark van Bommel na een nieuw echec in Emmen zijn verhaal over zijn ploeg doet, is de urgentie niet of nauwelijks voelbaar bij zijn woorden. Nou ja, soms een klein beetje dan. Als het gaat om de Europese uitwedstrijden tegen LASK Linz (4-1 verlies, red.) en Sporting Portugal (4-0 verlies, red.) erkent hij dat het ‘ronduit slecht’ was wat PSV daar liet zien. ,,Op een aantal fases na.”