Volledig scherm
PREMIUM
Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren waren verantwoordelijk voor de twee doelpunten van PSV in Almelo. © BSR Agency

Schieten in plaats van drentelen loont voor PSV

PSV haalde in Almelo een paar keer de trekker over in plaats van te drentelen. Dat loonde, waardoor de ploeg aanhaakt bij de koplopers in de eredivisie.

Een uitwedstrijd winnen was dit jaar te vaak veel gevraagd voor PSV en een duel op vreemde bodem eenvoudig in Eindhovens voordeel beslissen al helemaal. Gisteravond had de ploeg na een doordeweekse miskleun weinig problemen om in Almelo snel te scoren. Dankzij een fraai afstandsschot van Steven Bergwijn stond de 0-1 al in de beginfase op het bord en kon PSV proberen om te ‘ontploffen’, waarop de technische staf hoopte.

  1. Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Van Bommel looft Ihattaren: ‘Doe het maar eens, op die leeftijd’

    Wat was tijdens het gewonnen duel met Sporting Portugal (3-2) mooiste moment donderdagavond voor PSV-trainer Mark van Bommel? ,,De drie punten en wat er in de 43ste minuut gebeurde”, gaf hij aan tijdens zijn persconferentie na afloop. De supporters van PSV klapten uit respect voor de deze week overleden Fernando Ricksen. Van Bommel was daardoor geraakt. ,,Het publiek is trouw en ziet zulke momenten ook gebeuren in het voetbal. Ze tonen hun medeleven.”