Daniel Schwaab in actie bij PSV. De club kan met respect terugkijken op zijn bijdrage in de laatste vier jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniel Schwaab in actie bij PSV. De club kan met respect terugkijken op zijn bijdrage in de laatste vier jaar. © BSR Agency

Schwaab gaat na piep- en kraakseizoen met PSV opnieuw door de voordeur weg

Na dit seizoen staat er een punt achter de samenwerking tussen PSV en Daniel Schwaab. De wegen van de 31-jarige Duitser en de Eindhovenaren scheidden vorig jaar al, maar het kwam in de zomer nog tot een verrassende terugkeer. De club kan met respect terugkijken op zijn bijdrage, die dit seizoen sportief niet meeviel. 

Het eenjarige contract dat hij in juli tekende, wordt niet meer verlengd. Schwaab heeft van PSV deze week de in de voetballerij bekende ‘1 april-brief’ gehad. Daarin wordt aan spelers die twee of meer opeenvolgende contracten hebben getekend, ontslag aangezegd om te voorkomen dat hun verbintenis van rechtswege een jaar doorloopt.

  1. Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisakkoord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Ihattaren wil geen ‘patser’ zijn en helpt PSV met salarisak­koord: ‘Mij maakt het niet zoveel uit’

    Mohamed Ihattaren heeft in een vlog van Youtuber Brahim Lakhal gereageerd op het onlangs gesloten salarisakkoord bij PSV. De hele spelersgroep moet het de komende periode met minder loon doen. ,,Ik wil zo snel mogelijk weer voetballen met fans. Als dat ten koste gaat van een beetje salaris, dan ga ik daar zeker mee akkoord. Mij maakt het niet zoveel uit”, zo gaf de 18-jarige middenvelder aan.