Schwaab: ‘Je ziet dat we weer iets meer vertrouwen hebben’

videoDaniel Schwaab stapte met een grote glimlach van het veld na de 0-3 zege op ADO Den Haag. PSV won voor het eerst sinds 139 dagen weer eens een uitwedstrijd en hield ook nog de nul. ,,Dit geeft een goed gevoel. Na de overwinning op Willem II hebben we nu weer een stap gemaakt”, stelde hij.

De Duitser speelde zijn 100ste eredivisiewedstrijd voor PSV. ,,Is dat zo? Dat wist ik niet, haha. Ach, het is mooi om te horen, zeker na zo'n overwinning”, zegt Schwaab, die vond dat zijn ploeg de hele wedstrijd controleerde tegen ADO. ,,We hebben ook heel veel kansen gecureerd, je kunt ook zien dat we weer iets meer vertrouwen hebben.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel.

Of PSV nu ook door een barriere heen is, nu er eindelijk weer eens een uitwedstrijd overtuigend is gewonnen? Schwaab blaast nog niet te hoog van de toren. ,,Het is belangrijk dat we de volgende stap hebben gemaakt, uit op kunstgras is het altijd moeilijk. Maar we zijn het gevecht aangegaan. Als we dit altijd brengen, hebben we ook de voetballende kwaliteiten om het verschil te maken”, stelde Schwaab, die ook geen al te lastige avond had. 

Tweede plek?

Omdat AZ eerder op de avond van FC Twente verloor is het verschil met de tweede plek nu vijf punten. Al heeft AZ ook een wedstrijd minder gespeeld. Of Schwaab al stiekem naar de tweede plek kijkt? ,,De laatste tijd hebben jullie niet veel goeds gezegd over ons. Dus dit gaat nu een beetje te snel voor mij, we moeten wedstrijd voor wedstrijd kijken en dit blijven doen. Dan kunnen we volgende week ook van Vitesse winnen”, besluit Schwaab. 

Daniel Schwaab speelde zijn 100ste eredivisiewedstrijd voor PSV.
Volledig scherm
Daniel Schwaab speelde zijn 100ste eredivisiewedstrijd voor PSV. © BSR Agency