Volledig scherm
Nicolas Isimat-Mirin had vorig jaar onder meer een bijdrage aan de titel van PSV door bij PEC Zwolle in extremis de winnende goal binnen te werken. © ANP Pro Shots

Stade Rennes houdt Nicolas Isimat-Mirin in de gaten

Nicolas Isimat-Mirin (26) staat op de radar van het Franse Stade Rennes, de nummer vijf van afgelopen seizoen in de Ligue 1. De centrale verdediger is afgelopen jaar meerdere malen bekeken door scouts van de club. In de winterstop is er al geïnformeerd naar Isimat en ook daarna is er nogmaals informatie opgevraagd. 

De laatste weken is het nog stil gebleven vanuit Rennes en PSV ontving ook geen bod. Isimat mag bij een voor PSV acceptabele prijs, naar schatting ongeveer zes miljoen euro, vertrekken uit Eindhoven. Lukt dat niet, dan moet zijn volgend jaar aflopende contract worden verlengd om de transferrechten veilig te stellen. 

Vier verdedigers

PSV heeft zelfs bij een vertrek van Isimat de zekerheid dat er vier centrale verdedigers onder contract staan: Daniel Schwaab, Nick Viergever, Armando Obispo en Derrick Luckassen. Viergever kan ook als linksback spelen, maar in principe is Jose Angeliño de beoogde eerste man voor die positie. Zoals het er nu naar uitziet, legt PSV hem komende week voor een bedrag van iets meer dan vijf miljoen euro vast. De verwachting is ook nog altijd dat Denzel Dumfries voor een bijna vergelijkbare prijs de overstap naar Eindhoven gaat maken. PSV en sc Heerenveen zijn het na weken nog steeds niet helemaal eens over enkele zaken, zoals het doorverkooppercentage. De onderhandelingen zijn dus nog steeds gaande en een transfer is dichtbij. 

Arias

Een transfer van Santiago Arias lijkt voor 99 procent zeker, alleen heeft PSV nog steeds geen bieding van een club ontvangen. Arias kan naar Juventus, maar moet met de Italianen eerst tot een volledig akkoord komen. Hij kost tussen de 10 en 15 miljoen euro. Zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior onderhandelt namens de Colombiaan en kent uiteraard de vraagprijs van PSV. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement