Donyell Malen was dinsdag op De Herdgang.
Volledig scherm
Donyell Malen was dinsdag op De Herdgang. © BSR/SOCCRATES

Stilte na de storm bij PSV dat voor even ‘compleet’ is

Het komt zelden voor, maar dinsdag stond PSV even met een complete groep op de velden bij trainingscomplex De Herdgang.

Terwijl bijna de volledige groep van Ernest Faber zich op het trainingsveld voorbereidde op het treffen met Vitesse, stond de revaliderende spits Donyell Malen zijn teamgenoten achter het hek aan te moedigen. Hij is op dit moment de enige geblesseerde bij de A-selectie en zal voorlopig nog moeten toekijken.

PSV is tevreden over het herstel van Malen, waarbij over een rentree nog geen definitieve duiding is te geven. De club heeft eerder aangegeven dat het seizoen voor de 21-jarige aanvaller in principe voorbij is. Hij neemt de benodigde tijd om zijn knieblessure te laten genezen. Op dit moment is Malen nog altijd topscorer over dit seizoen en het is niet eens uitgesloten dat dat zo blijft.

Stilte na de storm van de afgelopen maanden

In veertien eredivisieduels wist hij elf keer te scoren voor PSV, waarvan vijf keer in de thuiswedstrijd tegen de tegenstander van zondag. Met Michal Sadílek sloot een paar dagen geleden de andere speler aan die al een tijdje in de lappenmand zat. De middenvelder maakt binnenkort zijn rentree bij Jong PSV, dat na vrijdag (Top Oss-thuis) twee verre uitduels voor de boeg heeft (Cambuur-uit en Telstar-uit).

Bij PSV is het momenteel duidelijk even stilte na de storm van de afgelopen maanden. De clubleiding is nog altijd in gesprek met een beoogde nieuwe hoofdtrainer, maar er is nog geen klap op de zaak gegeven. Op het moment dat een coach is gestrikt, wacht normaal gesproken weer een behoorlijke renovatie van de technische staf en selectie. Tot die tijd moeten Ernest Faber en zijn huidige groep bepalen hoe het komende seizoen er internationaal uit gaat zien.