TOP Oss wint via wondergoal Dogan

VIDEODoor twee goals van Huseyin Dogan, waaronder een schitterend afstandschot, pakte TOP Oss vrijdagavond de volle winst in de competitie-opener bij MVV: 0-2.

De Ossenaren openden nog weifelend. Al binnen 30 seconden lag de bal al bijna achter de debuterende doelman Nick Olij. Ook in de minuten die volgden kwamen de bezoekers er amper aan te pas. Het eerst doelgevaar van TOP volgde pas na 20 minuten, toen Ragnar Oratmangoen zichzelf knap vrij speelde. Even later mocht Huseyin Dogan aanleggen voor een (indirecte) vrije trap nadat MVV-keeper Luuk Koopmans een terugspeelbal oppakte. Het buitenkansje ging verloren.

Evenwicht

De wedstrijd kwam na dat moment wel meer in evenwicht. Ook TOP Oss liet zich in aanvallend opzicht wat vaker gelden. Echt grote kansen bleven ook in die fase, waarin met name Oratmangoen opviel, uit. Na rust duurde het even voordat ook maar iemand zich kon onderscheiden. Het was van beide kanten rommelig.

Wondergoal

Dat was dan buiten Dogan gerekend, die in de 11de minuut na rust een schitterende goal maakte. Oratmangoen zocht en vond hem op zo’n 20 meter van de goal, Dogan controleerde de bal en krulde de bal prachtig in de kruising: 0-1. Na de openingsgoal zette MVV logischerwijs aan. Dat resulteerde onder andere in een gevaarlijke kopbal, waar Olij via een prachtige reflex een antwoord op had.

Kans op kans

De Ossenaren hielden MVV vervolgens in leven. Philippe Rommens had de bal voor het inschieten op 10 meter van de goal, maar schoot naast. Ook Bryan Smeets miste een vrije schietkans op de 0-2 vanaf randje 16. Zo bleef het tot in de slotfase spannend, maar TOP bleef zonder al te veel problemen overeind. In de extra tijd werd het zelf nog 0-2, opnieuw via Dogan, die van dichtbij een voorzet van Delano Ladan binnengleed.

Volledig scherm
© Paul Roling
  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”