Volledig scherm
PREMIUM
Mark van Bommel. © AFP

Twee rampmaanden voor PSV zijn compleet na nieuwe afgang in Europa

Al in november lijkt het seizoen van PSV grotendeels voorbij. Na twee rampmaanden is de sportieve schade gigantisch en moet de directie zich serieus gaan afvragen of de club nog wel op de goede weg is. 

Na een nieuwe schrobbering in een Europese uitwedstrijd ligt het internationale seizoen van PSV in duigen. De Eindhovenaren gingen kansloos onderuit bij Sporting Portugal (4-0) en tot overmaat van ramp won LASK Linz in Noorwegen bij het zwakke Rosenborg. PSV hRameeft vanwege het slechtere onderlinge resultaat met de Oostenrijkers geen mogelijkheid meer om de schade nog te repareren en is daardoor gezien in de Europa League-poule. Al in november is de ploeg klaar in internationaal verband en dat strookt uiteraard totaal niet met de begin dit seizoen uitgesproken ambitie om naar de top-32 van Europa te groeien. Ook in de eredivisie staat PSV al op forse achterstand en is het zelfs in de strijd om plek twee fors op achterstand gekomen. 

  1. De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis
    PREMIUM

    De trainer van PSV maakt zijn eigen spelregels voor het taxeren van een crisis

    Crisis? Welke crisis? Wanneer PSV-trainer Mark van Bommel na een nieuw echec in Emmen zijn verhaal over zijn ploeg doet, is de urgentie niet of nauwelijks voelbaar bij zijn woorden. Nou ja, soms een klein beetje dan. Als het gaat om de Europese uitwedstrijden tegen LASK Linz (4-1 verlies, red.) en Sporting Portugal (4-0 verlies, red.) erkent hij dat het ‘ronduit slecht’ was wat PSV daar liet zien. ,,Op een aantal fases na.”