Volledig scherm
Toon Gerbrands © BSR/SOCCRATES

Uitschakeling in Champions League kan PSV miljoenen kosten

Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV kreeg onlangs in een supportersblad van zijn club een voorkeursvraag voorgelegd. Liever vierde worden in de groepsfase van de Champions League dan de finale van de Europa League spelen? Hij koos voor de Champions League en dus is duidelijk hoeveel buikpijn de uitschakeling van PSV bij FC Basel veroorzaakt.

Als PSV de groepsfase van de Champions League had bereikt, was de club verzekerd van een kleine veertig miljoen euro. Nu moet PSV twee voorrondes overleven om een kleine tien miljoen euro als relatieve zekerheid in het achterhoofd te kunnen houden. Alleen als PSV tot de absolute eindfase van het toernooi zou doorstoten, zijn nog bijzonder fraaie bedragen te verdienen.

Gerbrands gaat het vooral om het sportieve podium, waar PSV’ers zichzelf kunnen ontwikkelen en bij topclubs in de kijker kunnen spelen. Vorig jaar wisten bijvoorbeeld Luuk de Jong (nu bij Sevilla FC) en Angeliño (Manchester City) onder meer dankzij een aantal goede Champions League-optredens een transfer af te dwingen.