Uitvaart overleden PSV-supporter Daniël van Bokhoven in Philips Stadion

VideoDe uitvaart van de vorige week op 20-jarige leeftijd overleden PSV-supporter Daniël van Bokhoven vindt aanstaande zaterdag plaats in het Philips Stadion. 

De Eindhovenaar studeerde aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek en overleed aan de gevolgen van de meningokokkenziekte. Afgelopen zaterdag klonk er tijdens het duel tussen PSV en Willem II al een minuut applaus vanuit de thuis- en uitvakken voor de PSV-supporter. 

Het is niet de eerste keer dat een uitvaart in het stadion van PSV plaatsvindt, maar het is wel een zeldzaamheid. De familie van Daniël benaderde de club met het verzoek om een dienst in het Philips Stadion te  mogen houden en PSV stemde daarin toe. ,,Daniël is op een bijzondere manier verbonden met PSV", licht woordvoerder Thijs Slegers toe. ,,Niet alleen als intens supporter, maar ook door werkzaamheden bij Studio040 kwam hij bij ons in het stadion en op De Herdgang. We hebben met het verzoek van de familie ingestemd en doen dat in dit soort gevallen bij hoge uitzondering." 

Correcte en waardige manier

PSV realiseert zich dat er in de toekomst vaker soortgelijke verzoeken kunnen komen. ,,Daarom denken we na over een protocol", vertelt Slegers. ,,Uitvaartdiensten vinden steeds vaker buiten de traditionele plekken plaats. Dat is een maatschappelijke trend, waar ook voetbalclubs mee te maken kunnen krijgen en we willen daar op een correcte en waardige manier mee om kunnen gaan."

Volledig scherm
Zaterdag werd op de Oost-tribune bij PSV al stilgestaan bij het overlijden van Daniël van Bokhoven. © Rob Aarts