Volledig scherm
PREMIUM
Jacques Ruts, voorzitter van PSV tussen 1983 en 1993. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Van betonrot naar 'business rooms', samen met oud PSV-voorzitter Jacques Ruts (85)

Voormalig PSV-voorzitter Jacques Ruts zag in 1987 na een jobstijding over betonrot op de tribunes in het Philips Stadion zijn kans schoon. Vandaag precies 30 jaar geleden kregen de sponsoren van PSV een compleet vernieuwde ruimte en startte PSV met een businessclub.

Voetbal kijken achter glas in een skybox of businessroom? ,,Bah", riepen de nodige voetbalsupporters in het midden van de jaren tachtig nog. Ze hekelden tamelijk massaal de commerciële revolutie rondom de krijtlijnen. In die periode werden voetbalofficials nog omgedoopt tot bobo's. Fans keken met argusogen naar sponsoren die in een driedelig pak achter enorme ruiten de verrichtingen van hun ploeg op het veld volgden. Velen vonden het maar rare kwibussen, die geen gras roken en wel konden netwerken voor, na en tijdens wedstrijden.

  1. Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV
    In memoriam

    Duo Willy en Klaas, dat was een begrip bij PSV

    Hij was al vele jaren de allerbeste voetbalvriend van mister PSV, oftewel Willy van der Kuijlen. Voor scout en voetbaldier Klaas van Baalen (71) was de strijd om de punten en de zoektocht naar talent voor PSV na zijn familie het allerbelangrijkste in zijn leven. Afgelopen weekend overleed de Bosschenaar, nog altijd actief als PSV-jeugdscout, plotseling. Hij tobde al een tijdje met zijn gezondheid, maar leek uit het dal geklauterd.